Läckra och mjuka bollar av kyckling
Ingredienser
- 200 grams kycklingfilé (ca en bit)
- 1 ägg
- 1/2 riven lök
- 2 matskeds ströbröd
- 3 matskeds grädde
- 2 små vitlöksklyftor
- matsked peppar efter smak
Beskrivning
Börja med att blanda smeten utan kyckling för att ge ströbrödet chans att svälla.
Blanda därför ägg, riven lök ströbröd, grädde, vitlök och peppar i en bunke eller matberdare. Mixa med en stavmixer eller matberedare. Skär ner kycklingen i bitar och lägg i smeten. Mixa igen tills du fått en slätt smet.
Rulla smeten till bollar (det blir lättare om dina händer är blöta) och stek på mellanvärme i ca 10 minuter. De är klara när de är fasta.
TIPS:
Detta recept kan du ju enkelt variera själv efter smak. Om du inte vill ha vitlök i kan du ju skippa det och ha citron, eller varför inte lite örter i istället?