Fiskbullar som du gör själv är både gott, nyttigt och blir perfekta för ditt barn att äta själv.
Ingredienser
- 200 grams torsk
- 200 grams sej
- 1 ägg
- 2 matskeds potatismjöl
- 1 paket Dill
- 1/2 Purjolök
Beskrivning
När man gör fiskbullar är det en bra idé att blanda två fisksorter. Gädda är en bra och fast sort för fiskbullar som gärna blandas med torsk, men om det är svårt att få tag på gädda går det lika bra med sej som också är en fisk med fast kött.
Börja med att fräsa purjolöken mjuk med smör. Purjolöken ska absolut inte få färg, bara bli lite mjuk.
Skär ner fisken i en bunke och lägg i alla ingredienser (även purjolöken). Mixa allt med stavmixer och kör det till en fin smet (har du ingen stavmixer går det bra med matberedare). Forma smeten till små bollar och ånga dom i ca 10 minuter eller till de är fasta.
Man kan också koka fiskbullarna men jag föredrar att ånga, då de inte kokar sönder om man har för mycket värme på. Om du inte har en gryta anpassad för att ånga kan du lägga bullarna i en sil som du sedan sätter i en gryta. Häll på vatten i botten och koka upp. Ångan tillagar sedan bullarna.